DEL VINALOPÓ A L'EXILI

DEL VINALOPÓ A L'EXILI

Petrer, Elda i Monòver s'uneixen per a commemorar el 80 aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola programant una ruta pels llocs, dels tres municipis, que van protagonitzar els moments finals del conflicte bèl·lic.

Petrer, Elda i Monòver s'uneixen per a commemorar el 80 aniversari del final de la guerra civil espanyola programant una ruta pels llocs, dels tres municipis, que van protagonitzar els moments finals del conflicte bèl·lic.

Refugi

Durant el transcurs de la guerra els bombardejos dirigits a objectius militars i també civils van anar intensificant-se sobre la zona de la costa llevantina, controlada pel govern republicà. Per a protegir-se d'aquests atacs, es va crear en cada municipi el Comité Local per a la Defensa Passiva. A Petrer, es va formar el Comité en 1938.

Canó Antiaeri

Es va instal·lar un post de canó antiaeri a la zona de l'Altico per a controlar els vols de l'aviació enemiga -i els seus bombardejos- així com les vies de comunicació terrestres, la qual cosa ens indica la preocupació per protegir tant a la població com a la indústria que es desenvolupava en aquests anys. Es va excavar a la part superior del penyal una xicoteta sala com a depòsit de munició.

El Poblet

En els últims mesos de la Guerra Civil el continu avanç de les tropes franquistes cap al Mediterrani va obligar al govern presidit per Juan Negrín, que tenia la seua seu a València, a traslladar-se a un altre lloc més segur, per la qual cosa triaren la finca El Poblet com a nova seu.

DATES 2020

1 de març

3 de maig

5 de juliol

4 d'octubre

8 de novembre

13 de desembre

La reserva només es realitzarà a través del següent enllaç: Reservar

Preu: 30 €

  • Eixida: Pàrquing Bassa el Moro