ERMITES

ERMITES

Petrer compta amb dues ermites, d'una banda l'ermita de Sant Bonifaci Màrtir i la segona l'ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari.

Petrer compta amb dues ermites, d'una banda l'ermita de Sant Bonifaci Màrtir i la segona l'ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari.

FESTES EL CRIST 2019

 • Dilluns 17 de juny – 21.00 h. Presentació Revista El Crist 2019
 • Divendres 21 juny
  • 19.00 h. 4t Eucaristia del Portant
  • 22.00 h. Serenata dels Marxosos
 • Divendres 28 de juny- 19.00 h. Eucaristia i Romeria de baixada (Unió Musical de Petrer)

                                Plaça de Baix

 • Divendres 5 de juliol -21:00h. Concert de la Rondalla- CEAM

             Parròquia Sant Bartomeu Apòstol

 • Novena al Santíssim Crist del dissabte 29 de juny al diumenge 7 de juliol (de dilluns a dissabte 20.00 h, diumenge 19.00 h)

Festivitat del Santíssim Crist del Mont   Calvari

 • Diumenge 7 de juliol
  • 8:00 h. Despertà Colla El Terròs
  • 12.00 h. Passacarrer Gent de Nanos
  • 19.00 h. Eucaristia i Processó de pujada (Unió Musical de Petrer)

El divendres 28 a les 20.00 hores es procedirà a baixar la Imatge per primera vegada en Romeria fins a la Parròquia de Sant Bartomeu apòstol acompanyats per la banda Societat Unió Musical de Petrer. Fins l'any passat la baixada es realitzava en Via crucis.
Enguany a les 19.00 hores se celebrarà una Eucaristia en l'Ermita on també per primera vegada es cantarà el "Soneto al Cristo Crucificado" per part del Cor Parroquial dirigit per Juan Carlos Navarro. Una vegada al temple, i amb la Imatge a l'altar, li serà posat l'Escapulari del Crist. Serà beneït i estarà durant tota la Novena al costat de la Imatge.
La Imatge continuarà a la Parròquia Sant Bartomeu Apòstol Petrer fins el pròxim dia 7 de juliol, i totes les vesprades hi haurà celebració de l'Eucaristia.

SANTÍSSIM CRIST DEL
MONT CALVARI

La devoció al Crist de la Sang del Mont Calvari naix al nostre poble en el segle XVII. En 1674 els petrerins van construir una xicoteta ermita. Amb una planta d'una sola nau l'ermita dominava des de la seua altura tot el poble. Va ser Mossén Bonifacio García, prevere i fill de Petrer que vivia a la ciutat de València, el que va portar a Petrer la imatge del Crist perquè fora entronitzada en la seua ermita el 26 d'agost de 1674.Durant el segle XVIII es reedificà l'ermita. La reinauguració de l'ermita del Crist a l'abril de 1760 i la pujada de la seua imatge des de l'església fins al seu propi temple es va realitzar amb una processó acompanyada de “funció amb alardo”. L'ermita s'havia construït inicialment com una sola nau i en la reforma es va establir una estructura de planta de creu llatina amb nau central, capelles laterals i una cúpula central de mitja taronja que s'ha mantingut fins hui encara que amb diversos reforços i reconstruccions per a resistir el pas dels segles.

75 aniversari de l'actual Crucificat de Petrer i agrair el detall de la veïna ciutat d'Elda quan, entre els anys 1940 i 1942, va cedir una imatge del Crist que es trobava al col·legi de les Carmelites, al carrer San Roque, perquè els petrerins pogueren honrar-lo en la seua festivitat. Cal recordar que durant la Guerra Civil es va destruir la imatge del Crist del Mont Calvari que era festejada a Petrer des de 1674. Una circumstància que va impedir disposar d'una imatge pròpia fins que l'any 1943 es va poder adquirir, de l'Escola Valenciana, l'actual Crucificat que ara compleix 75 anys.
Per a festejar aquesta efemèride la Majordomia es va plantejar la restauració de la talla. El 26 de juliol de 2017 aquesta es va traslladar al taller de Roberto Cabrera Reina, a Almoradí, per a deixar-la en les millors condicions de conservació. El Crist eixia de la seua ermita temporalment. Es va decidir restaurar la imatge perquè presentava xicotets clevills als braços i, a més, havia perdut part de la policromia i color original en algunes zones com els dits dels peus per l'oxidació dels productes i el pas del temps. El resultat de la restauració va ser molt satisfactori, ja que Cabrera, restaurador especialitzat en imatgeria, va aconseguir recuperar detalls com el dels lligams de mans i peus que pel pas dels anys eren inapreciables.