Moros i cristians

Moros i cristians

Mirades que emocionen, somriures que captiven, sentiments que es transmeten, passos que es compassen, gestos que es comparteixen... Del 14 al 18 de maig, Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Bonifaci, Màrtir a Petrer.

Mirades que emocionen, somriures que captiven, sentiments que es transmeten, passos que es compassen, gestos que es comparteixen... Del 14 al 18 de maig, Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Bonifaci, Màrtir a Petrer.

PROGRAMACIÓ

Coneix tots els actes d'aquests
Moros i Cristians 2019

PROGRAMACIÓ 2019

Veure més

L'ORIGEN

Més de 300 anys d'història en honor a
Sant Bonifaci, Màrtir.

Petrer, com molts altres pobles dels seus voltants, tenia instituïdes unes companyies d'armes destinades a mantindre la pau o a defensar la costa davant els possibles atacs de pirates. L'origen de les festes rememora l'enfrontament entre aquests dos bàndols. El 12 de maig de 1822, en un ban municipal, es marquen les normes que han de seguir-se en la festa de Soldadesca de moros i cristians, que se celebrarà el dia 14 de maig, festivitat de Sant Bonifaci.

Entrada de bandes

Com a tret d'eixida de les festes, milers de persones es concentren a la plaça de Baix, per a cantar el pasdoble Petrel.

Baixada i pujada del Sant

Sant Bonifaci, Màrtir patró de les festes, és traslladat els dies divendres i dilluns, des de l'ermita de Sant Bonifaci fins a l'església de Sant Bartomeu, per diferents festers.

Guerrilles i ambaixades

El divendres a la vesprada i dilluns al matí, els dos bàndols s'enfronten simulant la conquesta i reconquesta del castell de Petrer.

Entrades

El plat fort de la festa arriba el dissabte al matí i el diumenge a la vesprada. Tots el festers ixen amb vestits espectaculars per a desfilar pels carrers de Petrer.

Desfilada d'honor

És una desfilada que tots els festers realitzen, prèviament a la celebració de l'eucaristia en honor a Sant Bonifaci, Màrtir.

Processó

Sant Bonifaci, Màrtir recorre els carrers en processó, emparat per milers de persones.

ELS DOS BÀNDOLS

10 comparses de moros i cristians
viuen la festa

En la festa participen deu comparses, cinc del bàndol cristià i cinc del bàndol moro. Les del bàndol cristià són: Terç de Flandes (Flamencs), Marins, Biscaïns, Estudiants i Llauradors. Les del bàndol moro són: Moros Vells, Moros Nous, Moros Beduïns, Moros Fronterers i Barbarescos.Cada comparsa es compon de diverses files, formades per una dotzena de persones, que són les que participen en les desfilades (entrades). Cada comparsa té la seua banderera, el seu capità i la seua rodella. Totes les comparses estan integrades en la Unió de Festejos Sant Bonifaci Màrtir.

Què inclou aquest paquet?

  • Entrada per a disfrutar durant tot el matí de l'entrada Cristiana que, sens dubte, et sorprendrà.

  • Dinar en un restaurant per a delectar-te amb la nostra gastronomia.

  • Visita guiada al castell i les cases-cova de la muralla. Per tan sols 20 €.

  • Data: 16 de maig.

Reserva el teu paquet a través de la nostra Oficina de Turisme telefonant al 966 98 94 01