PAISATGE PROTEGIT

EL PAISATGE PROTEGIT DE LA SERRA DEL MAIGMÓ I SERRA DEL SIT CONSTA DE 15.842 HA. SE SITUA ENTRE LES COMARQUES DE L'ALT-MITJÀ VINALOPÓ I L'ALCOIÀ, I ESTÀ CONSTITUÏT PEL CONJUNT DE MUNTANYES DEL MAIGMÓ, EL SIT, DESPENYADOR, L'ARGUENYA, SERRA DE CASTALLA, SERRA DEL FRARE I LA SERRA DEL CAVALL.

PAISATGE PROTEGIT

El paisatge protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Sit consta de 15.842 Ha. Se situa entre les comarques de l'alt i mitjà Vinalopó i l'Alcoià, i està constituït pel conjunt de muntanyes del Maigmó, el Sit, Despenyador, l'Argüenya, Serra de Castalla, Serra del Frare i la Serra del Cavall.

TOT SOBRE EL PAISATGE PROTEGIT

El Paisatge Protegit va ser declarat pel Decret 25/2007de la Generalitat Valenciana, de 23 de febrer.

Aquest complex muntanyenc té punts culminants que sobrepassen amb facilitat els 1.000 metres d'altitud, com a El Maigmó (1.296 m), El Despenyador (1.261m) o La Penya del Sit (1.127).

Formen un nucli natural de gran importància per als diferents hàbitats i espècies tant de flora com de fauna característica d'aquests paisatges interiors de muntanya mediterrània.

Aquest conjunt geomorfològic ha conservat el paisatge característic de les zones muntanyenques alacantines de l'interior, malgrat la severa pressió que l'activitat humana ha exercit sobre l'espai i a la progressiva desaparició dels elements agrícoles tradicionals d'aquesta regió.