RUTA HISTÒRICA

Visita guiada gratuïta. Petrer és una ciutat industrial que ofereix una gran varietat de propostes d'oci, festives i culturals, però també compta amb un extens terme municipal i un ric passat que va des de la prehistòria, ocupada per ibers, romans, musulmans i cristians fins a arribar als nostres dies.

RUTA HISTÒRICA

Petrer és una ciutat industrial que ofereix una gran varietat de propostes d'oci, festives i culturals, però també compta amb un extens terme municipal i un ric passat que va des de la prehistòria, ocupats per ibers, romans, musulmans i cristians fins a arribar als nostres dies.

VISITES GUIADES

Castell

Un enclavament estratègic des d'on es domina la vall del Vinalopó. Es va construir en l'època musulmana (segle XII) i es va remodelar en l'època cristiana (segle XIV).

Plaça de Baix

Lloc d'inici de la nostra ruta. Va ser i és l'epicentre de Petrer, en ella es congregava la força política, religiosa i econòmica de la ciutat. A més podràs disfrutar de les obres de Teixint Petrer.

Plaça de Dalt

Sempre s'ha considerat que va ser el soc de Bitrir, nom àrab de Petrer. Amb el pas dels segles, es va convertir en el centre de l'oci i del comerç del Petrer tradicional. Era el lloc on se situaven botigues, cafés i, fins i tot, un casino.

Arc del Castell

És l'única porta que separava els barris durant l'època medieval que es conserva. Aquest arc dividia els barris i a les nits es tancava per a protegir als veïns de qualsevol perill.

Cases cova de la muralla

Excavant la muralla del castell mateix, diverses famílies van construir les seues vivendes a la fi del segle XIX, que van esta habitades fins fa 40 anys. En elles podràs veure com es vivia i diferents efectes domèstics d'aquests habitants.

Mare de Déu del Remei

La imatge de la patrona de Petrer se situa en una fornícula construïda el 1870.

Forn romà de Vil·la Petrària

Recuperat recentment, es tracta d'un taller canterer dedicat principalment a la fabricació de teules i rajoles, que va estar en ús en el segle III d.c.

Església Sant Bartomeu, Apòstol

Construïda el 1779 sobre l'antiga església, en la façana del temple destaca l'escut del comte de Puñonrostro, promotor de l'obra.

HORARI

Tots els dies de dimarts a diumenge,
visita guiada gratuïta

  • De dimarts a divendres a les 11, 12 i 13 h (eixida des de l'Oficina de Turisme)
  • Dissabtes, diumenges i festius a les 11, 12, 13 h (eixida des de la Porta del Castell)
  • De dimarts a divendres a les 11, 12 i 13 h
    (eixida des de l'Oficina de Turisme)
  • Dissabtes, diumenges i festius a les 11, 12, 13 h
    (eixida des de la Porta del Castell)
  • Llocs